Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس علوم قرآنی گفت: شهادت «سیدالشهدا (ع)» در ماه محرم این ماه را به یکی از ماه‌های پر حزن تبدیل کرد «ائمه معصومین (ع)» و شیعیان با برگزاری مراسم عزاداری در این ماه به بزرگداشت یاد و اهداف «امام حسین (ع)» پرداخته اند.

رضا وحیدی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون ماه محرم گفت: محرم اولین ماه سال هجری قمری محسوب می‌شود دلیل نامگذاری این ماه، حرام بودن جنگ در آن ذکر شده با این همه واقعه کربلا در این ماه منجر به شهادت «امام حسین (ع)» و یاران ایشان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در همین راستا ادامه داد: جریان‌های انحرافی پس از رحلت «پیامبر اکرم (ص)» و خانه نشینی «امیرالمومنین (ع)» اسلام نو پا را به خطر انداخت و زمینه انحراف افکار عمومی از حقیقت دین اسلام به دنبال داشت این جهل جامعه آن زمان بود که قدرت تشخیص را نداشتند لذا جامعه نیازمند قیام مشخص و تاثیرگذار بود تا مردم را بیدار کند؛ «امام صادق (ع)» در تفسیر بخشی از زیارت اربعین می‌فرمایند: «حسین جان، تو جان دادی «لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادُکَ مِنَ الجَهَالَةِ وَ حَیرَةِ الضَّلَالَة» تا اسلام ناب محمدی زنده بماند.

وحیدی اهداف مهم «امام حسین (ع)» از قیام کربلا را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: بهترین راه شناخت اهداف «امام حسین (ع)» اطلاع از انگیزه ایشان و جریان‌هایی که منجر به این حادثۀ خونین و ماندگار شد، است لذا پرداختن به سخنان آن امام بزرگوار در اقامه و حفظ دین به عنوان هدفی متعالی در رأس همۀ امور ایشان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه مطالب و گفت‌وگوهای مذهبی اینجا کلیک کنید

وی پیرامون ماه محرم بیان کرد: شهادت «سیدالشهدا (ع)» در ماه محرم این ماه را به یکی از ماه‌های پر حزن تبدیل کرد «ائمه معصوم (ع)» و شیعیان با برگزاری مراسم عزاداری در این ماه به بزرگداشت یاد و اهداف «امام حسین (ع)» پرداخته اند و همواره بر آن تاکید دارند درحدیثی از «امام رضا (ع)» بیان شده است، «چون ماه محرم فرا می‌رسید، کسی پدرم را خندان نمی‌دید و اندوه و حزن پیوسته بر او غالب می‌شد تا روز عاشورا. آن روز، روز مصیبت و حزن و گریه او بود و می‌گفت: امروز روزی است که «امام حسین (ع)» شهید شده است.»

***اعمال ماه محرم

این کارشناس علوم قرآنی به مهمترین اعمال شب اول ماه محرم اشاره و بیان کرد: ماه محرم مانند تمام ماه‌های دیگر دارای اعمالی است، اما در شب اول ماه محرم به جا آوردن صد رکعت نماز برای مومنان فضیلت به همراه دارد، همچنین بجا آوردن دو رکعت نماز که در رکعت اول سوره حمد و سوره انعام و در رکعت دوم سوره حمد و سوره یس خوانده شود ثواب بسیار دارد نماز دیگری نیز برای شب اول محرم بیان شده بدین ترتیب دو رکعت نماز در هر رکعت سوره حمد و یازده مرتبه سوره توحید است توصیحه شده است.

***اعمال روز اول محرم

وی به اعمال روز اول ماه محرم اشاره و ابراز کرد: روزه گرفتن در این روز توصیه شده است همچنین به جا آوردن دو رکعت نماز و پس از آن خواندن این دعا: «اَللَّهُمَّ أَنْتَ الْإِلَهُ الْقَدِیمُ وَ هَذِهِ سَنَةٌ جَدِیدَةٌ فَأَسْأَلُکَ فِیهَا الْعِصْمَةَ مِنَ الشَّیْطَانِ وَ الْقُوَّةَ عَلَى هَذِهِ النَّفْسِ الْأَمَّارَةِ بِالسُّوءِ وَ الاشْتِغَالَ بِمَا یُقَرِّبُنِی إِلَیْکَ یَا کَرِیمُ یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ یَا عِمَادَ مَنْ لا عِمَادَ لَهُ یَا ذَخِیرَةَ مَنْ لا ذَخِیرَةَ لَهُ یَا حِرْزَ مَنْ لا حِرْزَ لَهُ یَا غِیَاثَ مَنْ لا غِیَاثَ لَهُ یَا سَنَدَ مَنْ لا سَنَدَ لَهُ یَا کَنْزَ مَنْ لا کَنْزَ لَهُ یَا حَسَنَ الْبَلاءِ یَا عَظِیمَ الرَّجَاءِ یَا عِزَّ الضُّعَفَاءِ یَا مُنْقِذَ الْغَرْقَى یَا مُنْجِیَ الْهَلْکَى یَا مُنْعِمُ یَا مُجْمِلُ یَا مُفْضِلُ یَا مُحْسِنُ، أَنْتَ الَّذِی سَجَدَ لَکَ سَوَادُ اللَّیْلِ وَ نُورُ النَّهَارِ وَ ضَوْءُ الْقَمَرِ وَ شُعَاعُ الشَّمْسِ وَ دَوِیُّ الْمَاءِ وَ حَفِیفُ الشَّجَرِ یَا اللَّهُ لا شَرِیکَ لَکَ اللَّهُمَّ اجْعَلْنَا خَیْرا مِمَّا یَظُنُّونَ وَ اغْفِرْ لَنَا مَا لا یَعْلَمُونَ وَ لا تُؤَاخِذْنَا بِمَا یَقُولُونَ حَسْبِیَ اللَّهُ لا إِلَهَ إِلا هُوَ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِیمِ آمَنَّا بِهِ کُلٌّ مِنْ عِنْدِ رَبِّنَا وَ مَا یَذَّکَّرُ إِلا أُولُوا الْأَلْبَابِ رَبَّنَا لا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنَا وَ هَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَةً إِنَّکَ أَنْتَ الْوَهَّابُ»؛ توصیه شده است.

***اعمال شب دهم محرم

وحیدی به اعمال شب دهم ماه محرم اشاره و بیان کرد: شب دهم ماه محرم شب وداع «امام حسین (ع)» با خانواده و خواهر گرامیشان حضرت «زینب کبری (ع)» است، خواندن صد رکعت نماز که در هر رکعت پس از سوره حمد سه مرتبه سوره توحید، و پس از صد رکعت این ذکر را بگوید: سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ؛ همچنین خواندن چهار رکعت نماز در آخر شب که در هر رکعت پس از سوره حمد، هر کدام از سوره های آیة الکرسی و توحید، فلق و ناس را ده مرتبه بخواند و پس از اتمام نماز، صد مرتبه سوره توحید بخواند بسیار سفارش شده است..

***اعمال عاشورا

این کارشناس علوم قرآنی اعمال روز عاشورا» اشاره بیان کرد: روز دهم محرم مصادف است با شهادت «سیدالشهدا (ع)» ذکر مصیبت و عزاداری برای شهادت «امام حسین (ع)» و خواندن زیارت عاشورا همچنین گفتن: أَعْظَمَ اللَّهُ أُجُورَنَا بِمُصَابِنَا بِالْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ وَ جَعَلَنَا وَ إِیَّاکُمْ مِنَ الطَّالِبِینَ بِثَارِهِ مَعَ وَلِیِّهِ الْإِمَامِ الْمَهْدِیِّ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِمُ [عَلَیْهِ‏]السَّلامُ، به دیگر مومنان و بیان ذکر هزار مرتبه: اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ الْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ در عین حال خواندن زیارت وارث نیز توصیه شده است.

وی پیرامون اعمال روز بیست و یکم ماه محرم ابراز کرد: روز بیست و یکم ماه محرم روز ورود اسرا به شام است روزه گرفتن در روزبیست و یکم ماه محرم فضیلت فراوانی دارد.

وحیدی به رویداد‌های ماه محرم اشاره و بیان کرد: روز دوم ماه محرم برابر است با ورود «امام حسین (ع) و یارانشان به سرزمین کربلا در سال ۶۱ قمری است، اما روز هفتم ماه محرم مصادف است با جلوگیری از دستیابی اهل بیت «امام حسین (ع)» به آب به دستور عمر بن سعد است.

***شب «سیدالشهداء(ع)»

وی به رویداد روز نهم محرم پرداخت و افزود: تاسوعا و شب عاشورا روزی که دشمن، «حسین بن علی (ع)» و یارانش را در کربلا محاصره کرد و برای جنگ با آن‌ها اجتماع نمود. «امام حسین (ع)» شب را از دشمن مهلت گرفت تا به عبادت و دعا بپردازد. روز دهم که به روز عاشورا مشهور است روز شهادت «امام حسین (ع)» و یارانش در سال ۶۱ قمری است.

وحیدی در مورد رویداد‌های روز بیست و پنجم ماه محرم پرداخت و خاطرنشان کرد: حرکت اسیران کربلا به سوی شام، و شهادت امام «سجاد (ع)» سال ۹۴ یا ۹۵ق همچنین در بیست و هشتم محرم تبعید «امام جواد (ع)» به بغداد است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذهبی ماه محرم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار مذهبی ماه محرم ماه محرم اشاره اول ماه محرم رکعت نماز اعمال روز امام حسین سوره حمد اعمال شب شب اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۰۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم شهید پس از ۳۹ سال به میهن بازگشت/جزئیات تشییع پیکر در ورامین

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ مهدی امینی ظهر جمعه در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری آئین باشکوه مراسم تشییع و تدفین شهید «حجت اله یوسفیه» اظهار داشت: مراسم تشییع شهید معلم حجت اله یوسفیه روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت رأس ساعت ۱۰ از میدان امام حسین (ع) به سوی میدان امام خمینی (ره) با حضور مردم ولایت مدار و شهید پرور ورامین برگزار می‌شود.

وی در ادامه افزود: مراسم تدفین شهید یوسفیه پس از مراسم تشییع در گلزار شهدای حسین رضا (ع) ورامین خاکسپاری خواهد شد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام حسین (ع) ورامین یادآور شد: پیکر مطهر شهید یوسفیه از شهدای هشت سال دفاع پس از ۳۹ سال دوری از وطن به دیار قیام پانزده خرداد بازگشت.

امینی در پایان خاطرنشان کرد: مراسم تشییع و تدفین شهید معلم حجت اله یوسفیه روز دوشنبه با حضور با شکوه خانواده معظم شهدا، مردم شهید پرور ورامین و مسئولان برگزار می‌شود.

کد خبر 6095729

دیگر خبرها

  • زائران حج، سفیران جمهوری اسلامی هستند
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • معلم شهید پس از ۳۹ سال به میهن بازگشت/جزئیات تشییع پیکر در ورامین
  • تشییع پیکر شهید حجت‌الله یوسفیه در ورامین
  • فیلم | ورود پیکر مطهر دو شهید گمنام به کرمان
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • طریقه خواندن نماز شب و فضیلت آن
  • رونمایی از کتاب در جستجوی آداب آبادانی در یزد
  • شهید حسین اسکندرلو را بیشتر بشناسیم